НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-50, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-100, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-160, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-250, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-315, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-400, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-500, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-800, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-1000

НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-50, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-100, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-160, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-250, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-315, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-400, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-500, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-800, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS-1000. (097)056-05-93

Компанія Danfoss Power Solutions є одним з найбільших в світі виробників рульового управління гідравлічних систем позашляхових транспортних засобів. Виробник пропонує рішення як на рівні окремих елементів, так і на системному рівні. Наш асортимент продукції дозволяє задовольнити широкий спектр вимог, починаючи від звичайної 2-колісної системи до шарнірних і складних 4-колісних механізмів керма, автоматичних, а також дистанційних систем рульового контролю через супутник.

Компанія також може запропонувати більше 1800 різних варіантів рульового управління і до 250 різних пріоритетних клапанів категоріям типів, варіантів і розмірів. Одним з найважливіших компонентів є насос-дозатор, купити який можна на нашому сайті.

Для гідростатичного рульового управління пропонуються:

 - Механізми Гидрорули з витратою від 32 до 100 см3 за оборот (споживання до 20 л / хв, тиск до 125 бар).
 - Насос-дозатор Danfoss з витратою від 40 до 1200 см3 за оборот (споживання до 100 л / хв, тиск до 240 bar).
 - Пріоритетні клапани номінальних потоків на 40, 80, 120, 160 і 320 л / хв, тиск до 350 bar.
 - Підсилювачі потоку з коефіцієнтом посилення 4, 5, 8, 10 або 20 (на потік 240 і 400 л за хвилину), напір до 210 bar.

Електрогідравлічні системи рульового управління доповнять механізми зі споживанням до 100 л за хвилину, напір до 250 бар.

Легкої мобільній техніці типу міні-тракторів, комунального транспорту, газонокосарок, невеликих виделкових автонавантажувачів і т. Д. Компанія пропонує блоки гідростатичного контролю типу OSPM. Для малого та среднеразмерного транспорту типу тракторів, виделкових автонавантажувачів, невеликої будівельної техніки і т.д. виробник Danfoss Power Solutions пропонує блоки OSPB, OSPC, OSPF або OSPR. Машинам великої потужності - з насосом-дозатором і підсилювачем потоку.
    
Насоси-дозатори OSPB, OSPC і OSPF можуть застосовуватися у важкій мобільній техніці, такий як трактори підвищеної потужності, збиральні комбайни, навантажувачі та самоскиди. Наприклад, в самоскидах БелАЗ встановлені насоси-дозатори OSPB 800 ON, OSPBX 500 LS. Ці вузли зі змінними витратами спроектовані з можливістю контролю в аварійних режимах. Насос-дозатор рульового управління автоматично перемикається в режим мінімальних витрат у разі припинення подачі робочої рідини. Однак для транспортних засобів такого розміру Danfoss Power Solutions спеціально випускає блоки OSPQ і OSPD.

Великому транспорту, де витрата робочої рідини досягає 100 л / хв, підійдуть блоки OSPL. Транспортні засоби загальною вагою понад 100 т і необхідною витратою робочої рідини до 400 л за хвилину комплектуються підсилювачами OSQ (OSQB 5, OSQB 8).

На навантажувачах, самоскидах, тракторах підвищеної потужності і іншої важкої техніки часто виникає необхідність в паралельному контролі від джойстика за допомогою електричного приводу. Для цих цілей спроектована система EHPS. Насос-дозатор рульових систем може працювати як від окремого насоса, так і спільно з іншими компонентами гідроприводу, наприклад, з Гідророзподільники. Щоб підтримувати необхідні витрати робочої рідини для насоса-дозатора встановлюється пріоритетний клапан. Щоб забезпечити роботу компактних механізмів, існують модифікації секційних гідророзподільників з пріоритетною секцією, до якої підключається насос-дозатор, ціна залежить від комплектації. Такий варіант зменшує кількість елементів гідроприводу і полегшує його компонування.

Danfoss пропонує компоненти гідравлічного рульового управління як на системному рівні, так і на рівні окремих елементів. Випускається наступна продукція для пристрою гідравлічного рульового управління:
- насоси-дозатори Danfoss з робочим об'ємом 40-1000 см3 (витрата до 100 л / хв, керуючий тиск до 210 бар);
- мінісистеми рульового управління з робочим об'ємом 32-100 см3 (витрата до 20 л / хв, керуючий тиск до 125 бар);
- пріоритетні клапани (витрата до 160 л / хв, керуючий тиск до 210 бар);
- підсилювачі потоку Danfoss (витрата до 400 л / хв, керуючий тиск до 210 бар);
- електрогідравлічні системи рульового управління Danfoss (витрата до 100 л / хв, керуючий тиск до 250 бар).

Номенклатура продукції, що випускається дає можливість задовольнити широку гаму вимог при застосуванні в машинах різного призначення, габаритів і маси, які можна класифікувати як легкі транспортні засоби, малі і средньорозмірні транспортні засоби та великі транспортні засоби (комбайни, трактори, кар'єрні самоскиди та інші).

Для легких (малих) машин випускаються насоси-дозатори Danfoss. Для великих машин - системи з насосом-дозатором і підсилювачем потоку.

Гідроагрегати рульового управління можуть застосовуватися для управління керманичами колесами (стандартна двоколісна система рульового управління, відома також як рульовий механізм Аккермана), шарнірними керманичами механізмами складних чотириколісних рульових механізмів машин з ламаються віссю, автоматичних систем рульового управління (в тому числі за допомогою датчиків), а також дистанційними системами рульового керування, керованими по супутниковому зв'язку.

Для легких транспортних засобів типу садових тракторів, муніципального транспорту, газонокосарок, невеликих виделкових автонавантажувачів і т.д. Danfoss пропонує блоки гідростатичного рульового управління типу OSPM.

Малі та средньорозмірні транспортні засоби можуть бути оснащені блоками OSPB, OSPC, OSPF або OSPR. Типові приклади застосування - трактори, збиральна техніка, вилочні автонавантажувачі й невелика будівельна техніка. Так, в тракторах МТЗ застосовуються насоси-дозатори OSPC 100 ON, OSPC 160 ON і інші, в комбайнах Ростсельмаш широко застосовуються насоси-дозатори OSPC 125 ON.

Насоси-дозатори Danfoss OSPB, OSPC і OSPF можуть також використовуватися в важких транспортних засобах типу великих тракторів, збиральних комбайнів, навантажувачів і самоскидів. Наприклад, в самоскидах БелАЗ застосовуються насоси-дозатори OSPB 800 ON, OSPBX 500 LS. Ці блоки зі змінним об'ємною витратою спроектовані з урахуванням можливості управління в аварійних режимах навіть для таких важких машин. Система автоматично переходить в режим мінімального об'ємної витрати в разі припинення подачі насосом масла. Однак для транспортних засобів такого розміру Danfoss спеціально випускає блоки OSPQ і OSPD.

Для великих транспортних засобів випускаються блоки OSPL, зокрема, вони можуть застосовуватися в навантажувачах і самоскидах в тих випадках, коли витрата керуючої рідини досягає 100 л / хв. Для транспортних засобів загальною вагою понад 100 т і потрібною витратою робочої рідини до 400 л / хв на Danfoss розроблені підсилювачі потоку OSQ (OSQB 5, OSQB 8).

На навантажувачах, самоскидах, великих тракторах та іншій важкій техніці часто виникає необхідність в рульових системах управління з електричним приводом у вигляді джойстика або в автоматичних системах рульового управління в якості альтернативи звичайним рульовим системам управління. Для цих цілей на Danfoss створена система EHPS (електрогідравлічне рульове управління з набором різних опцій).

Насоси-дозатори можуть працювати як від окремого насоса, так і спільно з іншими елементами гідроприводу, наприклад, з секційними Гідророзподільники, від одного насоса. Але для того щоб насос-дозатор завжди працював в необхідних режимах і йому вистачало витрати, в гідроприводі встановлюється пріоритетний клапан. Вони можуть застосовуватися також і для спільної роботи двох розподільників. Для найбільш компактних систем існують варіанти секційних гідророзподільників з пріоритетною секцією, до якої підключається насос-дозатор. Таке рішення зменшує кількість елементів гідроприводу і полегшує його компонування.

У разі проектування того чи іншого варіанту рульового управління фахівці нашої компанії можуть провести необхідні розрахунки і на їх основі запропонувати оптимальну конфігурацію обладнання.

Висока якість гідравлічних агрегатів рульового управління Danfoss забезпечує їх тривалий термін служби. Правильна робота насосів-дозаторів залежить від якості і чистоти робочої рідини. На жаль, в російських господарствах і інших компаніях, що експлуатують техніку, з цим досить часто великі проблеми.

У разі необхідності провести ремонт або заміну насоса-дозатора пріоритетним є агрегатний метод ремонту.

Економічна доцільність ремонту експлуатуючою організацією часто відсутня: немає сенсу ремонтувати, тому що цапфовими розподільник або гільзу насоса-дозатора відновити не вдасться. Цапфовими розподільник всередині насоса-дозатора сидить в гільзі з дуже малими зазорами і, розібравши його, зібрати заново без спеціального обладнання не просто. В результаті такого ремонту зазори будуть більше допустимих, виникнуть небажані перетікання, а заміна цапфовими розподільника або гільзи обійдеться дорожче і займе більше часу, ніж покупка нового насоса-дозатора Danfoss, який найчастіше є на складі.

Практика показує, що допускається застосовувати насос-дозатор трохи більшого робочого об'єму, якщо необхідного немає в наявності. Наприклад, насоси-дозатори для МТЗ і Ростсільмашу досить часто взаємозамінні. Для цих та інших машин на нашому складі є постійно поновлюваний запас агрегатів гідрокерування.

НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSPB, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSPBX, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSPC, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSPCX, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSPD, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSPF, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSPQ, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSPL, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSPLX, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSQA, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OSQB, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OLS, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OLSP, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OLSA, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OLS80, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OLS160, НАСОС-ДОЗАТОР DANFOSS OLS320.

ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSPB, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSPBX, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSPC, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSPCX, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSPD, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSPF, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSPQ, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSPL, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSPLX, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSQA, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OSQB, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OLS, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OLSP, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OLSA, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OLS80, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OLS160, ГИДРОРУЛЬ DANFOSS OLS320.

 

Наименование гидрорулей (насосов дозаторов) Объем, см куб. Применяемость на машинах Масса, кг
НДМ-80 80 см3 Автогрейдеры ДЗ-122, ДЗ-143, ДЗ-180, катки ДУ-47, ДУ-54, Погрузчики ДП-1604, ЭП-1616, ЭП-1636, ЭП-2014, ЭП-3002, К-20, Комбайн КЗС-3, ТАС-30 8.30
НДМ-80-У250 80 см3 Экскаваторы ЭО-3323А, ЕК-12, ЕК-14, ЕК-18 10.0
НДМ-125 125 см3 Грейдеры А-120, ДЗ-122А-1, Катки ДУ-97, ДУ-98, ДУ-99, ДУ-100, ДУ-84, ДУ-47, асфальтоукладчики ДС-191-504, ДС-191-505, тракторы ЭО-2621В, ВТ-130К, 8.80
НДМ-200-У600 200 см3 Автогрейдеры ДЗ-98, ДЗ-98В, ДЗ-98В-1, Комбайны "Нива", "Дон-1500", "Енисей", тракторы ЗТМ-216, ЭО-4321, Т-150К, МоАЗ, тракторы ХТЗ-120, Т-151-08 9.60
НДО-80 80 см3 Автогрейдеры ДЗ-122, ДЗ-143, ДЗ-180, катки ДУ-47, ДУ-54 5.30
НДО-100 100 см3 Тракторы ВТЗ-2027, 2032, 32048, МТЗ-50, 52, ЮМЗ-6, колесные тракторы, сельхозмашины 5.50
НДО-125 125 см3 Комбайны "Нива", "Дон-1500", "Енисей", "Руслан", КЗС-3 "Русь", тракторы, катки ДУ-74 5.60
МРГ.01/100-2УХЛ+кк 100 см3 АСУТ Т-16МГ (ХЗТСШ), Т-160 (ХТЗ) 7.20
МРГ.01/160-2УХЛ+кк 160 см3 Погрузчики 40810 (Львов) 7.50
МРГ.01/200 200 см3 Тракторы ЮМЗ-6 8.20
МРГ.01/250-2УХЛ 250 см3 Погрузчики 40181 (Львов) 8.20
МРГ.01/1000 1000 см3 Самосвалы БелАЗ (г/п 120 т) 9.20
У245006/250 250 см3 Экскаваторы ЭО-3322, ЭО-3323А, Фронтальные погрузчики Амкодор ТО-18, ТО-28, погрузчик ТО-30 10.2
У245006/1000 1000 см3 Фронтальный погрузчик ТО-18, ТО-28, Погрузчики ТМ-3 12.0
У245009/200 200 см3 Автогрейдеры 10.2
У245009/250 250 см3 Экскаваторы ЭО-3323А, Погрузчики ТО-30 6.70
У245009/1000 1000 см3 Катки дорожные ДУ-84, ДУ-85, ДУ-90 12.0
ОКР 3/500 500 см3 Тракторы Т-120 (ХТЗ) 7.50
ОКР 3/1000 1000 см3 Погрузчики фронтальные ТО-18, ТО-28 8.40
ОКР 4/250 250 см3 Экскаваторы ЭО-3323А 6.70
ОКР 4/1000 1000 см3 Погрузчики, автогрейдеры (Погрузчики: ТО-17, Автогрейдеры: Д-710А, Д-598А, Д-557А) 8.40
ОКР 6/2000 2000 см3 Тракторы К-701, К-744 19.2
АПР-МРГ   Переходной вал при замене гидрорулей (насосов-дозаторов) МРГ.01  
АПР-ОМ   Переходной вал при замене гидрорулей (насосов-дозаторов) НДМ80, НДМ125, НДМ250, НДМ500  
АПР-БЛ   Переходной вал при замене болгарских гидрорулей (насосов-дозаторов) XY  

 

Наименование Обозначение Применяемость гидрорулей на технике
Завод производитель техники Аналог гидроруля
Насос-дозатор XY 85-0/1 Грейдер ДЗ-143 "Брянский Арсенал"    
Насос-дозатор XY 85-0/1 Самоходное шасси Т-17 ХЗТСШ   с ВКН-А2А1/В7
Насос-дозатор XY 85-0/1 Трактор  Т-16      
Насос-дозатор XY 85-0/1 КСК-100 Гомсельмаш    
Насос-дозатор XY 85-0/1 Погрузчик ТО-18 "Амкодор" (Минск)    
Насос-дозатор XY 120-10/1 Каток ДУ-48 "Раскат" (Рыбинск)    
Насос-дозатор XY 120-10/1 Грейдер ДЗ-122      
Насос-дозатор XY 145-0/1 Грейдеры, катки      
Насос-дозатор XY 145-0/1 Погрузчики АП-40181, АП-4038, АП-4008 г. Львов    
Насос-дозатор HKUS 80/4-140 ЛТЗ-60 ЛТЗ (Липецк)    
Насос-дозатор HKUS 100/4-140 Трактор МТЗ-820,920 и т.д МТЗ (Минск)    
Насос-дозатор HKUS 125/4-140МГ Комбайн "Полесье 250" Гомсельмаш    
Насос-дозатор HKUS 125/4-160 (...160МК) Комбайны "Дон", "Вектор", "Акрос" "Ростсельмаш" НДМ-125 (16), АР-125-16, НД-125, Д-125, OSPC 125 ON ..., SUB 125-160 (мофикация МК имеет метрическую резьбу и поставляется в комплекте со шлицевым валиком)
Насос-дозатор HKUS 125/4-63 (...-63МК) Комбайн "Нива" "Ростсельмаш"  НДМ-125 (6,3), АР-125-6,3, НД-125, Д-125, OSPC 125 ON ..., (мофикация МК имеет метрическую резьбу и поставляется в комплекте со шлицевым валиком)
Насос-дозатор HKUS 160/4-140 Трактор МТЗ-1005,1221 и т.д МТЗ (Минск) НДМ-160, АР-160, НД-125, Д-125, OSPC 160 ON 150 1168, SUB 160  
Насос-дозатор HKUS 250/4-125 ЛТЗ-155, трактор РТМ-160 ЛТЗ (Липецк)    
Насос-дозатор HKUS 250/4-125 Трактор ПТМ-160 "Уралвагонзавод"(Н. Тагил)    
Насос-дозатор HKUS 400/5-160 ХТЗ ХТЗ (Харьков)   Применяется с приоритетным клапаном PRD 80/4-MХ (устанавливается непосредственно на дозаторе).
Насос-дозатор HKUS 400/5T-160 ХТЗ-121 и ХТЗ-160 ХТЗ (Харьков)   Применяется с приоритетным клапаном PRТА 80/4-MХ (устанавливается отдельно)
Насос-дозатор HKUS 500/4-М Т-156 и Т-170 ХТЗ (Харьков)    
Насос-дозатор HKUQ 200/500/4-МХ Т-150, Т-151-08, ХТЗ-120 ХТЗ (Харьков)   (Каталожный номер 151К.40.010) Применяется с предохранительным клапаном RV-NS32 (устанавливается отдельно)
Насос-дозатор HKUSQ 200/500/4-125-МХ Т-150 ХТЗ (Харьков)    применяется для замены на Т-150 гидроусилителя
Насос-дозатор HKUSQ 200/500/4-160-МХ  ХТЗ-120 и Т-151-08 ХТЗ (Харьков)  НДМ 200-У600 в комплекте со шлицевым валиком
Насос-дозатор HKUSQ 200/500/4-160-МХ Автогрейдер ДЗ-98В  "ЧСДМ" (Челябинск) НДМ 200-У600 в комплекте со шлицевым валиком
Насос-дозатор  HKUSQ 80/240/4-160-МХ     НДМ 80-У250 в комплекте со шлицевым валиком
Насос-дозатор HKUSD 80/240/4 Комбайн "ТОРУМ" "Ростсельмаш"

ОSPD 70/230 ON или ОSPD 60/260 ON ("Danfoss")

 
Насос-дозатор HKU 500/5TU "Кировец"   ОSPBX 500 LS 150  ("Danfoss") Применяется в комплкте с усилителем потока
Насос-дозатор HKU 800/4 Погрузчик ТО-18 "Амкодор" (Минск)   Применяется с предохранительным клапаном ВКН
Насос-дозатор HKU 800/5T Погрузчик "Амкадор 342В" "Амкодор" (Минск)   Применяется с приоритетным клапаном PRT 160/7 и предохранительным клапаном ВКН
Насос-дозатор HKU 1000/4 "Кировец"     Применяется с предохранительным клапаном ВКН-1
Клапан приоритетный PRT 160/7 Погрузчик ТО-18 "Амкодор" (Минск)   с насосом-дозатором HKU 800/5T
Клапан приоритетный PRТА 80/4-MХ    ХТЗ (Харьков)   с насосом-дозатором HKUS 400/5T-160
Клапан приоритетный PRD 80/4-MХ ХТЗ-121 и ХТЗ-160  ХТЗ (Харьков)   с насосом-дозатором HKUS 400/5-160
Гидрозамок KOXY 6M/16C асфальтоукладчик "Брянский Арсенал"    
Насос 32А20Х216К / А6,3Х220К асфальтоукладчик "Ирмаш" (Брянск)    
Насос А25Х1 / А25Х1 Самоходное шасси Т-17 ХЗТСШ   без фланцев (Х3 означает с фланцами )
Насос А11Х1А1 / А11Х13А8,1 Самоходное шасси Т-17 ХЗТСШ А25Х1 / А25Х1 без фланцев
Насос С16Х10М8 Самоходное шасси Е-302 ГДР A16R TGL 10859 ("ORSTA")  
Насос 31А32Х208M / А084XTM Погрузчик UNC-060 Чехия А72ХТМ / А084ХТМ