Написать в Viber Позвонить

ПРАЦЮЄМО ПІД ЧАС ВІЙНИ  pnukr

Ремонт гидравлических насосов и гидромоторов Danfoss. Героторные (планетарные) гидромоторы Danfoss

Ремонт гидравлических насосов и гидромоторов Danfoss в Украине. Героторные (планетарные) гидромоторы Danfoss (097)056-05-93

Важка техніка функціонує за допомогою гідросистем, в яких мають місце великі тиску. Для таких систем Danfoss Power Solutions виробляє героторні гідромотори серій OMS, OMT, OMV, TMK, TMT. Крутний момент може досягати в них 2110 Нм, а частота обертання валу - 1000 оборотів в хвилину. Залізничні машини, колісні приводи (в т.ч. і редукторні), бурові установки - лише деякі приклади застосування цих моторів. 

Принцип, в згоді з яким здійснюється робота гидронасоса аксіально-поршневого від Danfoss, заснований на повідомленні руху розташованим в блоці циліндрів елементів від обертання основного валу. Останнє стає причиною зворотно-поступального переміщення кожного поршня. По відношенню до осі циліндрового блоку воно відбувається паралельно. Такі руху називають «аксіальні», і саме звідси пішла назва - гидронасос аксіально-поршневий.

Подібні гідромашини відомі і використовуються в багатьох областях досить давно. Виробників їх у всьому світі чимало. Але якщо потрібні надійність і якість, то купувати слід аксіально-поршневий гідронасос Danfoss. Саме цьому виробникові вдалося створити кілька лінійок моделей, за допомогою яких можна створювати максимально надійні і продуктивні гідросистеми.

Будь гидронасос аксіально поршневий, ціна якого залежить від комплектації, відноситься до однієї з серій - 40, 42, 45, 90, LPV і H1. Наприклад, 40-е призначені для роботи в закритих контурах. Моделі даної лінійки часто встановлюють в навантажувачі, для конструкції яких важлива компактність і можливість застосовувати тандемне виконання насосних агрегатів в одному корпусі. Гідронасоси аксіально-поршневі серії 42 мають подібні характеристики і експлуатаційними властивостями.

А ось пристрої з 45-ї лінійки розроблялися для того, щоб їх можна було встановлювати в гідравлічні системи, що мають відкритий контур. Такими нерідко оснащують мобільну техніку, гідравлічні верстатів та інші системи, що вимагають регульованого витрати. Відмінності аксіально-поршневих гідронасосів Данфосс модельного ряду 90 полягають в наявності вбудованого живить насоса і в різних типах фільтрів. У простих гидросистемах з закритим контуром найкраще використовувати вироби з серії LPV, призначені для установки в машини малої потужності. Лінійка Н1 включає в себе компактні і маловагі агрегати, в тому числі і в тандемному виконанні.

Потрібен гидронасос аксіально-поршневий нерегульований або регульований? Купуйте їх на сайті нашої компанії. Тут можна придбати оригінальні гідронасоси Danfoss за конкурентними цінами з гарантійним і післягарантійним обслуговуванням. Номери телефонів та e-mail можна знайти в розділі «Контакти».

Ремонт аксиально-поршневых насосов Danfoss

Регульовані аксіально-поршневі насоси серії 45 розроблені для гідроприводу з відкритим контуром. Варіанти управління: PC-управління (з обмежувачем максимального тиску), LS-системи для підвищення ККД гідроприводу і електро-гідравлічне управління для найбільш тонкої настройки системи. Робочий об'єм насосів від 25 до 147 куб. см. Тиск до 350 бар.

  Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар
Размер L 25, 30 210—260 (310)
Размер K 38, 45 210—260 (310)
Размер J 45, 51, 60, 65, 75 260—310 (350)
Размер F 74, 90 260—310 (350)
Размер E 100, 130, 147 260—310 (350)

У серію 45 регульованих аксіально-поршневих гідронасосів Sauer-Danfoss входять гідравлічні насоси п'яти груп з робочими обсягами від 25 до 90 см3. Ці групи позначаються літерами - L, K, J, F, E. Кожен типорозмір насоса з модельного ряду оптимізований під певний рівень тиску. Раніше існували гідронасоси груп H і G (HLP057, HRL057, GRR075 і ін.), Серійне виробництво яких в даний час припинено, а виготовлення для заміни вже встановлених можливо лише за індивідуальним замовленням. Аналоги гідронасосів з груп H і G можна підібрати в групах J і F відповідно.

До гідності серії 45 можна віднести відмінність варіантів управління аксіально-поршневими гідронасосами, серед яких є простий варіант PC-управління і більш складні системи, що включають LS-регулювання та електрогідравлічне управління, що дозволяє отримувати необхідні технічні характеристики гідравлічних систем в проектованої і техніки, що випускається.

PC-управління аксіально-поршневого гідронасоса є механізм захисту гідравлічної системи від можливого перевищення максимально допустимого тиску, т. Е. Замінює роботу запобіжного клапана, переводячи похилий диск насоса в нульове положення при підвищенні тиску до встановленого рівня.

LS-регулювання працює як регулятор подачі гідронасоса в залежності від перепаду тиску і погоджує робочий об'єм насоса зі споживанням в системі, покращуючи її динамічні характеристики, що дозволяє зберігати досить високий ККД приводу і відкриває можливості для створення економічних гідравлічних систем за рахунок застосування енергозберігаючих гідронасосів.

Електрогідравлічне керування призначене для контролю і зміни швидкості руху механізмів незалежно від навантаження. Застосування електрогідравлічного управління дозволяє регулювати тиск для декількох споживачів незалежно один від одного. Використовуючи гідронасоси серії 45 з пропорційними розподільниками PVG32, можна отримати найбільш точні гідравлічні системи, в яких подача гидронасоса залежить від вимог робочих органів, що зберігає максимально можливу потужність і підвищує загальний ККД системи.

Регульовані аксіально-поршневі гідронасоси Sauer-Danfoss серії 45 розроблені для застосування в гідравлічних системах з відкритим контуром. Гідравлічні насоси цієї серії можуть застосовуватися як для мобільної техніки, так і для верстатних гідроприводів, де потрібне регулювання витрати. У системах дорожньої і позашляхової техніки гідронасоси найчастіше використовують з розподільниками PVG32, PVG100 або PVG120. Прикладом служать гідравлічні системи підйомних кранів, маніпуляторів, підйомників, вироблених російськими підприємствами. Для самохідної техніки можна розглядати системи гідравлічного рульового управління, для яких Sauer-Danfoss пропонує насоси-дозатори, підсилювачі потоку і пріоритетні клапани, в яких також використовується лінія LS-регулювання.

Ремонт аксиально-поршневых гидромоторов Sauer-Danfoss (097)056-05-93

Аксиально-поршневой гидромотор Danfoss серии L/K

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар Скорость вращения, об/мин
25, 30, 38, 45 210 (350) до 5300

 

Для гідростатичних трансмісій різного типу і потужності компанія Sauer-Danfoss пропонує 5 серій аксіально-поршневих гідромоторів: L / K, 40, 51, 90, Н1.

Гідромотори Sauer-Danfoss зазначених серій бувають регульованими і нерегульованими і випускаються в двох варіантах - з похилим диском або з похилим блоком.
До регульованих гідромоторів з похилим диском відносяться дві серії - 40 і 90. Максимальний обсяг гідравлічних моторів 40 серії - 46 см3, а серії 90 - 130 см3. У 90 серії існують моделі гидромоторов з гідравлічно регульованим робочим об'ємом.

Лінійка регульованих гідравлічних моторів з похилим блоком представлена ​​більш широкою номенклатурою випущених серій, моделі яких також мають різні типорозмірами робочих обсягів.

До найменшим і компактним гідромоторів відносяться серії L / K. Гідравлічні мотори даної серії в номінальних режимах можуть працювати при відносно низькому рівні тиску для аксіально-поршневих моторів - до 210 бар, і з високою швидкістю обертання - до 5000 об / хв. Регулювання в серії L / K здійснюється гідравлічно в двох положеннях, забезпечуючи мінімальний або максимальний робочий об'єм.

Найбільшими типорозмірами - до 250 см3 - мають гідромотори з похилим блоком серій 51, 51-1 і H1. Їх рівень тиску в гідрооб'ємної трансмісії становить до 510 бар. У гідромоторах цих серій реалізована можливість вибору варіантів регулювання - від гідравлічного до пропорційного електрокерування.

У гідравлічних моторах передбачено застосування датчиків швидкості для роботи в складних системах управління колісної та гусеничної техніки, промивні клапани для забезпечення нормальної температури масла.

Різні варіанти виконання фланців і валів забезпечують оптимальне поєднання з редукторами різних виробників.

Аксіально-поршневі гідромотори застосовуються в системах, які розрізняються за складністю та потужності. Це бурові установки, бульдозери, трактори, всюдиходи, комбайни, навантажувачі -машини і механізми, в гідростатичних трансмісіях яких один або кілька моторів працюють від реверсивного насоса або насосної установки. У деяких гідрооб'ємних трансмісіях з відкритим контуром реалізується установка гидромоторов, що працюють в зв'язці з секційними розподільниками PVG.

Використовуючи аксіально-поршневі гідромотори Sauer-Danfoss, можна створювати приводи різної складності, а спільне застосування регулюючої електроніки дозволяє реалізовувати найскладніші і передові схеми управління.

Аксиально-поршневой гидромотор Danfoss серии 40

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар Скорость вращения, об/мин
25, 35, 44, 46 350 (400) до 5000

 

Аксиально-поршневой регулируемый гидромотор Danfoss серии 51

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар Скорость вращения, об/мин
60—250 480 (510) до 7000

 

Аксиально-поршневой гидромотор серии 90

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар Скорость вращения, об/мин
42—130 450 (480) до 4600

 

Аксиально-поршневой регулируемый гидромотор Danfoss серии H1

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар Скорость вращения, об/мин
60—110 450 (480) до 7000

 

Ремонт высокомоментных героторных гидромоторов Danfoss

Виробництво високомоментних героторних гидромоторов Danfoss почав ще в середині 60-х років XX століття, і до теперішнього часу це продукція одного з найстаріших виробників такого роду техніки. Після об'єднання Danfoss і Sauer-Sundstrend в 2001 році виробництво героторних гидромоторов (в літературі так само званих планетарними гідромоторами), поряд з виробництвом елементів рульового управління і секційних гідророзподільників PVG, стало частиною об'єднаної компанії Sauer-Danfoss.

Раніше деякі виробники по всьому світу випускали героторні гідромотори за ліцензією Danfoss, а зараз лише у окремих компаній лінійка гидромоторов відрізняється за складом серій і типорозмірів від героторних гидромоторов Sauer-Danfoss. Але, до гордості інженерів Sauer-Danfoss, жоден аналог від інших компаній так і не досяг якості датського виробника.

Конструктивні особливості героторних гидромоторов
Компанією Sauer-Danfoss випускаються гідромотори з типорозмірами від 8 (для міні-моторів) до 800 см3 (для високопотужних гидромоторов), максимальний тиск досягає 250 бар. Їх висока якість було багаторазово підтверджено експериментальними дослідженнями. Зокрема, була досліджена робота гидромоторов при високих рівнях тиску. За діапазону теплового режиму, якості ущільнень і загальним ККД гідромотори Sauer-Danfoss показали себе краще аналогів.

У разі експлуатації героторних гидромоторов інших виробників конструкторам доведеться включати в гідравлічну схему гідромотори більшого робочого об'єму. Що в свою чергу призведе до необхідності більшої витрати робочої рідини через гідромотор і, як наслідок, використання систем кондиціонування (зокрема, для охолодження гідравлічного масла), що не завжди доцільно. Гідромотори Sauer-Danfoss відрізняє також плавність роботи в широкому діапазоні швидкостей, аж до найменших (що було одним з найважливіших критеріїв при їх розробці).

Для більш широкого і різноманітного застосування гідромотори виготовляються в різних варіантах. При використанні в гідроприводі ходу існують спеціальні варіанти фланців для вбудовування прямо в колісну маточину. Для більш важких машин, де необхідне застосування редуктора, пропонуються укорочені версії гидромоторов, що дозволяє значно зменшити габарити установки без втрати робочих характеристик гідромотора. Також існують варіанти героторних гідравлічних моторів з вбудованим гальмом і датчиком швидкості, дані з якого можна використовувати для регулювання і діагностики.

Досвід використання героторних гидромоторов
Наш досвід поставки і обслуговування героторних гидромоторов Sauer-Danfoss показує, що найбільш поширеною проблемою в ході їх експлуатації є знос сальників на валу. Для вирішення цієї та інших проблем у нас завжди є в наявності ремкомплекти до гідромоторів. Щоб не помилитися при виборі і замовленні ремкомплекта, вам досить знати марку і код гідромотора. Цю інформацію виробник наводить на шильде. Виглядає вона орієнтовно так для гідромотора середньої потужності: OMR 315 151-0717_6. Для наших фахівців цієї інформації буде достатньо, щоб надати вам необхідний ремкомплект гідромотора в найкоротші терміни.

Серйозні проблеми з гідромоторами можуть виникнути після 5 років експлуатації техніки в важких умовах. З досвіду можемо сказати, що якщо поломка потребує ремонту, то лише в рідкісних випадках, і тільки для невеликої кількості гидромоторов цей ремонт буде фінансово виправданий, т. К. В разі поломки основних елементів - вала, героторного пари, розподільних дисків - потрібна діагностика, повне розбирання гідромотора, придбання запчастин, перебирання гідромотора, сервісна перевірка, мотора, покупки запчастин, діагностики, що обходиться не дешевше (якщо не дорожче) і не швидше замовлення нового мотора, який обіцяє відпрацювати без зайвих проблем ще більше 5 років.

Ремонт гидромоторов  Danfoss OMM, Ремонт гидромоторов  Danfoss OML

Героторні гідромотори серій OMM і OML мають мінімальні габарити і можуть обертатися зі швидкістю до 2500 об / хв. Гідромотори знаходять своє застосування в щітках дорожньо-прибиральної техніки, в конвеєрах зернозбиральних машин і в інших видах техніки.

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар
OML 8,0—32,0 70 (100)
OMM 8,2—50,3 100 (140)

 

Ремонт гидромоторов  Danfoss OMP, Ремонт гидромоторов  Danfoss OMR, Ремонт гидромоторов  Danfoss OMH

Героторні гідромотори середнього типорозміру. Робочі об'єми гидромоторов від 25 до 500 куб. см. Тиск до 175 бар. Швидкість обертання до 1800 об / хв. Застосовуються в різних видах мобільної техніки, а так само в технологічних лініях заводів.

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар
OMP 25,0—389,2 140 (175)
DH 36—400 125 (160)
OMR 51,6—372,6 175 (200)
DS 50—375 140 (175)
OMH 201,3—470,6 175 (200)
OMEW 99,8—310,1 200 (230)

 

Ремонт гидромоторов  Danfoss OMS, Ремонт гидромоторов  Danfoss OMT, Ремонт гидромоторов  Danfoss OMV, Ремонт гидромоторов  Danfoss TMK, Ремонт гидромоторов  Danfoss TMT (097)056-05-93

Героторні гідромотори серій OMS, OMT, OMV відносять до важкої серії гидромоторов, з високими тисками і робочими обсягами для досягнення максимальних моментів на валу - до 2110 Нм. Швидкість обертання моторів - до 1000 об / хв. Мотори застосовуються для важких бурових установок, колісного приводу машин в тому числі в комплекті з редуктором, а так само для всіляких приводів дорожних машин.

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар
OMS 80,5—488,0 175 (200)
OMT 161,1—523,6 200 (250)
OMV 314,5—801,8 200 (250)
TMK 158,0—471,1 250 (300)
TMT 251,8—629,1 250 (300)
TMVW 400,9—801,8 250 (350)

 

Ремонт шестеренчатых гидронасосов и гидромоторов Turolla/Sauer-Danfoss

Шестеренні насоси та гідромотори Sauer-Danfoss в алюмінієвому корпусі застосовуються в багатьох системах гідроприводів. Лінійка насосів випускається з вбудованими клапанами і включає в себе 5 груп з типорозмірами від 0,25 до 200 куб. см. для забезпечення всіх потреб виробників техніки. Типорозміри гидромоторов від 2,6 до 90 куб. см. Максимальний рівень тиску в системі - 270 бар.

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар
SNP1, SKP1 1,18—12 250 (270)
SNP2 3,9—25,2 250 (270)
SNP3 22,1—88,2 250 (270)
TAP4 58,1—194,3 220 (250)
SKM1, SKU1, SNU1 2,62—12,0 250 (270)
SNM2, SKU2, SNU2 6—25,2 250 (270)
SNM3, SNU3 22,1—88,2 250 (270)

 

 Ремонт чугунных шестеренных насосов Danfoss

Рабочий объем, см3/об Давление рабочее (макс.), бар
Насосы 7—45,1 276 (303)
Моторы 14,3—45 276 (303)

 

Шестеренні насоси та гідромотори Sauer-Danfoss серії D в чавунному корпусі розроблені для систем з високим рівнем навантажень. Особливе застосування серія D знаходить в гідроприводах вентиляторів систем охолодження. Для цих цілей випускаються спеціальні версії гидромоторов з електромагнітними клапанами, що забезпечують управління швидкістю обертання. Робочий об'єм насосів і гідромоторів від 7 до 45 куб. см. Максимальний рівень тиску в системі до 303 бар.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить